6 porcijām
150 g ķiršu tomātiņu
230 g mocarellas siera
150 g konservētas kukurūzas
100 ml piena
5 olas
1 sīpols
2 daiviņas ķiploku
15 g kviešu miltu
1 paprika
30 g sviesta + sviests cepamās formas ieziešanai
20 ml eļļas
sāls un malti melnie pipari pēc garšas
1. Sakarsētā pannā izkausē sviestu, pievieno eļļu, tajā apcep nelielos gabaliņos sagrieztu sīpolu un izspiestas ķiploka daiviņas, tad pievieno smalki sagrieztu papriku, apcep, pannu no plīts noņem, tad pievieno un iemaisa konservētu kukurūzu.
2. Bļodā sajauc miltus ar olām, tad pievieno pienu, sāli un maltus melnos piparus pēc garšas un saplucinātu pusi receptē paredzēto mocarellas sieru.
3. Cepamo formu 25 cm/dm izmērā ieziež ar sviestu, tās apakšpusē izlīdzina iepriekš apceptās sastāvdaļas, pārlej ar olu un piena maisījumu, pārber ar atlikušo sieru, virspusē izkārto uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus. Sacepumu gatavo līdz 190° C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 25–30 minūtes.
GATAVO: ZANE GRĒVIŅA
STILS: BAIBA PRINDULE-RENCE
FOTO: ANDA UPMALE