Receptes

Tropiskie mokteiļi jeb bezalkoholiskie kokteiļi

ARBŪZA-ZEMEŅU KOKTEILIS:

  • 1 neliels arbūzs, nomizots un sagriezts gabaliņos
  • 300 g zemeņu, tīrītu
  • 2 laimu sula
  • sauja svaigu piparmētru

 

TROPISKAIS ANANASU-KOKOSRIEKSTU SALDĒJUMA KOKTEILIS:

  • 4 dl mizota un gabaliņos sagriezta ananasa (var būt saldēts)
  • 2 dl ananasa sulas
  • 2 dl kokosriekstu piena
  • 1–2 ēd.k. brūnā cukura, pēc vēlēšanās
  • ledus kubiņi
  • kokteiļķirši dekoram
  • laima sula, pēc vēlēšanās

ARBŪZA-ZEMEŅU KOKTEILIS

Dienu iepriekš vai tās pašas dienas rītā ieliec aptuveni pusi attīrītā un gabaliņos sagrieztā arbūza saldētavā. Saldē to vismaz pāris stundas. Tad ieliec sasaldēto arbūzu ar atlikušajiem arbūza gabaliņiem, zemenēm, laima sulu un piparmētrām blenderī. Blendē, līdz ir iegūta viendabīga ledus masa. Salej glāzēs, ieliec salmiņu un pasniedz uzreiz.

 

TROPISKAIS ANANASU-KOKOSRIEKSTU SALDĒJUMA KOKTEILIS

Ieliec ananasa gabaliņus un ledu blenderī. Pievieno ananasa sulu un kokosriekstu pienu, pēc vēlēšanās arī cukuru un/vai laima sulu. Sablendē visu viendabīgā masā. Ielej dzērienu glāzēs un izrotā ar kokteiļķiršiem un, ja iespējams, ar ananasa šķēli. Pasniedz uzreiz.