KRĒMAM
- 6 olu dzeltenumi
- 200 ml saldā krējuma
- 140 g cukura
- 400 g maskarpones siera
- 200 g upeņu
CEPUMIEM
- 400 g espreso
- 2 ēdamkarotes ruma vai konjaka
- 30–40 cepumu “Dāmu pirkstiņi”
- 2 ēdamkarotes kakao
- 50 g šokolādes skaidiņu
Pagatavo krēmu. Olu dzeltenumus ar rokas slotiņu puto kopā ar cukuru līdz gaišai masai, upenes sablendē biezenī, saldo krējumu saputo putukrējumā un ieputo maskarpones sieru, masā iemaisa olu dzeltenumu masu un upenes.
Vienā lielā traukā vai mazākos traukos gatavo tiramisu.
Vispirms traukā iekaisa kakao, sajauc espreso ar rumu vai konjaku.
“Dāmu pirkstiņus” mērcē espreso un kārto traukā vienā slānī, pa virsu liek krēmu un tad atkal cepumus un krēmu.
Pārkaisa ar kakao un šokolādes skaidiņām, liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.