(4 personām)

270 g pilngraudu miltu
80 g brūnā cukura
1/2 cepamā pulvera (vai vīnakmens)
Puse citrona miziņas
Šķipsniņa sāls
Vaniļa pēc garšas
125 g svaigu melleņu
1/2 ābolu mazos kubiņos
270 ml Bio griķu dzēriena
60 ml saulespuķu eļļas
Pus citrona sula
1 tējkarote ābolu etiķa

Bļodā liek sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli, vaniļu un citrona miziņu un visu samaisa. 1/2 ābolu sagriež mazos kubiņos. Citā bļodā liek šķidrās sastāvdaļas – Bio Griķu dzērienu, citronu sulu, ābolu etiķi un eļļu un atstāj uz 5 min.

Šķidrās sastāvdaļas lej bļodā ar sausajām sastāvdaļām, samaisa, pievieno ābolu kubiņus un nomazgātas mellenes. Samaisa, lai apvienotu visas sastāvdaļas. Ielej maisījumu kūku veidnē.

Cep 180 °C apmēram 45 minūtes