Receptes

VEGĀNAIS ZIEDKĀPOSTU SACEPUMS

4 porcijām

1 ziedkāposta galviņa 
200 ml mandeļu saldā krējuma (vai sojas)
200 g vegānā siera
1 sauja sasmalcinātu valriekstu
sāls

1. Ziedkāpostu sadala mazās daļās un liek vārošā ūdenī uz pāris minūtēm apvārīt. Ņem ārā no ūdens un nosusina. 
2. Vegāno sieru sasmalcina vai sarīvē (tas nekūst, tādēļ sasmalciniet ar nazi vai rīvi) un samaisa kopā ar mandeļu krēmu. Pagaršo un pievieno sāli. Masu var papildināt arī ar citām garšvielām. 
3. Cepamo trauku ietauko, liek ziedkāpostu rozītes, pārlej ar mandeļu krēma un siera masu, pārkaisa ar riekstiem. 
4. Liek līdz 190 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī un cep, līdz ziedkāposti mīksti. Beigās uzgriež mazliet grila funkciju krāsnij, lai aprauj tos brūnus.

GATAVO: INGA KALNIŅA
STILS: BAIBA PRINDULE-RENCE
FOTO: ANDA UPMALE