Receptes

Vienkārši sviestaini krēmīgā citronu kūka

4 porcijām pie kafijas

PAMATNEI
200 g sviesta
100 g cukura
200 g speltas kviešu miltu

PILDĪJUMAM
300 g cukura
50 g speltas kviešu miltu
4 olas
120–150 ml sulas no 2–3 bio citroniem un to miza

1. Virtuves kombainā liek pamatnei nepieciešamās sastāvdaļas, un maļ, kamēr viss ir viendabīgā masā.
2. Mīklu kārto cepamajā pannā un cep 20–25 minūtes 180 ºC temperatūrā.
3. Sakuļ olas ar cukuru. Citroniem smalki norīvē miziņas, ko ber klāt olu maisījumam. Tāpēc uzsveru, ka ir jāņem bio citroni, jo klasiski augušiem citroniem lietotie pesticīdi sakrājas tieši mizā. Visam lej klāt svaigi spiestu citronu sulu un ber klāt miltus.
4. Pildījumu samaisa, pagaida, kamēr izceptas pamatne, pildījumu lej karstajā pamatnē, un kūku liek atpakaļ cepeškrāsnī 160 ºC temperatūrā uz 30–40 minūtēm (viss atkarīgs no tā, cik dziļa ir paplāte).

GATAVO: RENĀRS PURMALIS
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS