4 porcijām
4 nelielas vistas filejas
250 g brūno šampinjonu
400 ml saldā krējuma
100 ml sojas vai ponzu mērces
1 sauja timiāna
1. Dziļā cepamajā traukā liek vistas filejas un uz pusēm pārgrieztus šampinjonus (es izmantoju stikla trauku, kur dažreiz tiek ceptas kūkas).
2. Atsevišķā bļodā sajauc saldo krējumu, timiāna lapiņas un sojas mērci (vai ponzu, kas principā ir sojas mērce kopā ar citrusu sulu). Šo visu samaisa un pārlej pāri vistas filejām un šampinjoniem.
3. Liek līdz 160 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep 1 stundu. Kad šis laiks pagājis, mērci nolej mazā katliņā un pavāra 3–5 minūtes, lai tā reducējas.
4. Vistu ar sēnēm sadala porcijās, un beigās pārlej pāri katrai porcijai mērci.
GATAVO: RENĀRS PURMALIS
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS