2 porcijām
2 vidēja lieluma tortiljas
6–8 vidēja lieluma sparģeļi
100 g bekona
1 neliels tomāts
2 ēdamkarotes turku jogurta
100 g fetas siera
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 ēdamkarote citronu sulas
1 ēdamkarote citrona miziņu
1. Sparģeļiem nolauž cieto kāta daļu, aplej ar olīveļļu un liek cepties sakarsētā grilpannā, līdz uz sparģeļiem parādās skaistas iecepušās svītriņas. Sparģeļus izņem no pannas un noliek malā. Tajā pašā pannā apcep bekonu, līdz tas kļūst tumši brūns un kraukšķīgs.
2. Sausā sakarsētā pannā uzsilda tortilju 10 sekundes no katras puses, lai tā paliek mīkstāka. Tortiljā iesmērē turku jogurtu pievieno sāli, piparus un citrona miziņu. Virsū liek šķēlītēs sagrieztu tomātu, grilētus sparģeļus un bekonu. Pa virsu uzkaisa sadrupinātu fetas sieru.
3. Tortilju sarullē un pasniedz, pārgriežot to uz pusēm. Ja vēlaties, arī to var apcept uz sausas pannas apmēram 1 minūti no katras puses, lai tortilja piecepas un nejūk ārā.
GATAVO: Ernests Hvostovojs
STILS: Baiba Prindule-Rence
FOTO: Anda Upmale