100 g rukolas
100 g jebkuru citu zaļu salātu
1 svaigs garais gurķis
1 apelsīns
1 citrons
50 ml krējuma
400 g vistas vai tītara filejas
2 daiviņas ķiploku
1 ēdamkarote medus
½ tējkarotes Kajennas piparu
sāls un svaigi malti melnie pipari
- Ķiplokus smalki sakapā, no citrona izspiež sulu, pievieno medu, sāli un Kajennas piparus. Šajā maisījumā iemarinē filejas gabalus uz 30 minūtēm.
- Pēc tam uz sakarsētas pannas uzlej mazliet olīveļļas un apcep gaļu 5 minūtes no katras puses. Tad pannā ielej nedaudz ūdens, uzliek vāku un uz lēnas liesmas pasautē vēl 10 minūtes.
- Izfilē apelsīnu. Vispirms tam nogriež mizu un tad no katras daiviņas izfilē mīkstumu. No atlikumiem izspiež sulu un sajauc to kopā ar krējumu un nedaudz sāls.
- Gurķi sagriež pabiezās šķēlēs un katru šķēli vēl 3 daļās, lai sanāk stienīši.
- Lielā bļodā liek abu veidu salātus, gurķus un apelsīnus.
- Fileju sagriež šķēlēs un pievieno salātiem.
- Visu pārlej ar mērci, sacilā kopā un pasniedz.