Receptes

ZAĻO GRIĶU SALĀTI AR REDĪSU DĪGSTIEM

ZAĻO GRIĶU SALĀTI AR REDĪSU DĪGSTIEM

2 lielām porcijām

180 g zaļo griķu
500 g karsta ūdens
500 g ūdens vārīšanai
2 ēdamkarotes kapāta koriandra
2 ēdamkarotes kapāta bazilika
1 tējkarote kapātu piparmētru lapu
1 ēdamkarote svaigas laima sulas
1 tējkarote sojas mērces
sāls
malti melnie pipari
1 avokado
40 g redīsu dīgstu
1 ēdamkarote kaņepju sēklu

  1. Griķus noskalo, lai no tiem izdabūtu lieko cieti, tad mērcē karstā ūdenī aptuveni 10 minūtes, pēc tam nokāš un noskalo aukstā ūdenī.
  2. Katlā lej ūdeni un liek griķus. Tos uzvāra, tad pamazina uguni uz vidēji zemu un atstāj karsēties vēl 7–10 minūtes vai līdz tie ir gatavi.
  3. Nokāš lieko ūdeni, tad pievieno kapātos zaļumus, laima sulu, sojas mērci un visu samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  4. Bļodā liek griķus ar zaļumiem, pievieno dīgstus, sagrieztu avokado un kaņepju sēklas. Salātus sacilā un ēd uzreiz.