ZAĻO GRIĶU SALĀTI AR REDĪSU DĪGSTIEM
2 lielām porcijām
180 g zaļo griķu
500 g karsta ūdens
500 g ūdens vārīšanai
2 ēdamkarotes kapāta koriandra
2 ēdamkarotes kapāta bazilika
1 tējkarote kapātu piparmētru lapu
1 ēdamkarote svaigas laima sulas
1 tējkarote sojas mērces
sāls
malti melnie pipari
1 avokado
40 g redīsu dīgstu
1 ēdamkarote kaņepju sēklu
- Griķus noskalo, lai no tiem izdabūtu lieko cieti, tad mērcē karstā ūdenī aptuveni 10 minūtes, pēc tam nokāš un noskalo aukstā ūdenī.
- Katlā lej ūdeni un liek griķus. Tos uzvāra, tad pamazina uguni uz vidēji zemu un atstāj karsēties vēl 7–10 minūtes vai līdz tie ir gatavi.
- Nokāš lieko ūdeni, tad pievieno kapātos zaļumus, laima sulu, sojas mērci un visu samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Bļodā liek griķus ar zaļumiem, pievieno dīgstus, sagrieztu avokado un kaņepju sēklas. Salātus sacilā un ēd uzreiz.