Receptes

ZEMESRIEKSTU HUMUSS

1 tējkarote malta kumīna
1 daiviņa ķiploka
130 g grauzdētu un sālītu zemesriekstu
300 g konservētu turku jeb auna zirņu
60 g tahini sezama pastas
80 ml olīveļļas
60 ml citronu sulas
150 ml konservētu turku zirņu šķidruma
sāls

 

  1. Virtuves kombainā ber kumīnu, pievieno ķiploku, zemesriekstus un samaļ viendabīgā masā, tad tai pievieno turku zirņus un tahini un turpina malt, līdz izveidojusies gandrīz viendabīga masa.
  2. Sastāvdaļām lēnām pievieno olīveļļu, tad citronu sulu, konservēto zirņu šķidrumu un sāli pēc garšas.

 

Gatavo: Zane Ozoliņa
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Anda Upmale