ZIRŅU DĪGSTU ZUPA

6 porcijām

700 ml dārzeņu buljona
3 ēdamkarotes olīveļļas
350 g zirņu dīgstu
½ tējkarotes sodas
4 zaļie ķiploki, kapāti
120 g spinātu
sāls
malti melnie pipari
90 g beztauku jogurta
sēkliņu maisījums

 

  1. Katlā uzvāra buljonu un atstāj to karsēties uz vidēji mazas uguns.
  2. Lielā pannā uz vidēji augstas uguns uzkarsē olīveļļu, pievieno zaļos ķiplokus un karsē, līdz tie sāk kļūt caurspīdīgi. Pievieno zirņu dīgstus un sodu, karsē vēl 2 minūtes.
  3. Buljonam pievieno sasautētos zirņus un vāra 3 minūtes, tad pievieno spinātus. Uzkarsē.
  4. Zupu sablendē līdz vēlamajai konsistencei. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  5. Zupu pasniedz karstu un servē ar jogurtu, svaigiem zirņu dīgstiem un sēkliņu maisījumu.