ZIRŅU DĪGSTU ZUPA
6 porcijām
700 ml dārzeņu buljona
3 ēdamkarotes olīveļļas
350 g zirņu dīgstu
½ tējkarotes sodas
4 zaļie ķiploki, kapāti
120 g spinātu
sāls
malti melnie pipari
90 g beztauku jogurta
sēkliņu maisījums
- Katlā uzvāra buljonu un atstāj to karsēties uz vidēji mazas uguns.
- Lielā pannā uz vidēji augstas uguns uzkarsē olīveļļu, pievieno zaļos ķiplokus un karsē, līdz tie sāk kļūt caurspīdīgi. Pievieno zirņu dīgstus un sodu, karsē vēl 2 minūtes.
- Buljonam pievieno sasautētos zirņus un vāra 3 minūtes, tad pievieno spinātus. Uzkarsē.
- Zupu sablendē līdz vēlamajai konsistencei. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Zupu pasniedz karstu un servē ar jogurtu, svaigiem zirņu dīgstiem un sēkliņu maisījumu.