Receptes

ZIVJU UN JŪRAS VELŠU SALĀTI

4 porcijām

150 g laša filejas
100 g tīģergarneļu
100 g mīdiju
4 jūras ķemmītes
100 g paltusa filejas
sula no 1 laima
ponzu mērce
100 g cukurzirņu
1 greipfrūts

 

  1.  Sagriež zivis aptuveni 1 x 1 x 1 cm gabaliņos. Mīdijas noplaucē ar verdošu ūdeni un noskalo ar aukstu ūdeni, tīģergarneles apcep. Visu atdzesē un samaisa kopā. Aplej ar laima sulu, ponzu mērci un pievieno šķēlītēs sakapātus cukurzirņus.
  2. Visu apmaisa un servē uz šķīvja, dekorē ar greipfrūtu filejām – no greipfrūta izgrieztām šķēlītēm, bez baltās daļas.

 

GATAVO: RENĀRS PURMALIS
STILS: LINDA VILMANSONE-VIRBULE
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS