Siermīļa sapnis

Jau tūkstošiem gadu ļaudis priecē siera dažādās garšas, konsistences un nianses. Kopā ar kraukšķīgu bageti, augļiem vai citu piemērotu piedevu siers ir brīnišķīga universālā uzkoda, kas mielo ikviena garšas kārpiņas. Uzsākot rudens šmakstināšanas sezonu, mēs aplūkojam klasiskos sierus un sniedzam ieteikumus, ar ko tos apvienot, kā arī piedāvājam īpašas cenas MyStockmann dalībniekiem. 

ERMITAGE Siers Camembert Royal, 250 g, Francija (13,40/kg) 3,35 € (4,20); L’ORTOLAN Mīkstais siers ar trifelēm, 135 g, Francija (29,26/kg) 3,95 € (5,10); GRANOROLO Siers gorgonzola Piccante, 1 kg, Itālija 20,00 € (25,50)  

 

Klasiskais kamambērs lieliski sader ar ogām, vīnogām un mandelēm. Kamambērs labi piestāv grilētiem dārzeņiem vai ir uzkoda pats par sevi. Mēs iesakām to pagaršot arī kopā ar medu.

Pikantā Gorgondzolas siera stiprā garša lieliski sader ar bumbieriem, vīģēm, hurmām un žāvētu gaļu. Dažādi saldie vai pikantie sieram piemērotie ievārījumi kopā ar Gorgondzolas sieru veido jaunas garšas nianses.

Haudas siers ir viens no daudzpusīgākajiem sieriem, kuru ir visvieglāk saskaņot ar citiem produktiem. Lai iegūtu saldu pēcgaršu, nobaudiet to ar āboliem, aprikozēm, ķiršiem vai medu. Tāpat iesakām to pagaršot ar pikantu čatniju.

Parmas siera saderība ir atkarīga no tā vecuma. Jauni sieri labi sader ar svaigiem augļiem un ogām, savukārt vecākiem sieriem ir piemēroti rieksti un žāvētas ogas. Eksperimentētājiem iesakām nogaršot Parmas sieru kopā ar marinētiem dārzeņiem, piemēram, artišokiem, vai ar pikanto čoriso.

Čedaras sieram piestāv zaļie āboli, dzērvenes, pekanrieksti un vīģes. Noteikti iesakām pagaršot Čedaras sieru ar sīpolu ievārījumiem.

Elegantais aitu piena siers „Manchego” lieliski sader ar spāņu uzkodām: šķiņķi, olīvām un saulē kaltētiem tomātiem. Tāpat iesakām to pagaršot ar sieram piemērotiem ievārījumiem.

Puscietais kazas siers ir brīnišķīgs ar vīģēm, prošuto, Brazīlijas riekstiem vai sīpolu ievārījumu. Šīs kombinācijas tevi neatstās vienaldzīgu!

„Tête de Moine” izcilā garša šķiet vēl labāka kopā ar āboliem, bumbieriem, salami un, kāpēc gan ne, žāvētiem ananasiem. 

Morbjē siers lieliski sader ar svaigām vai žāvētām aprikozēm, āboliem vai kraukšķīgiem valriekstiem.

RED KERRY Siers čedars, 1 kg, Īrija 14,00 € (18,00 €), FRICO Siers Gouda, 1 kg, Nīderlande 11,90 € (15,00 €), PARMAREGGIO Cietais siers Parmigiano Reggiano, 1 kg, Itālija 32,00 € (39,60 €), GOAT FARM Siers no kazas piena, 1 kg, Nīderlande 16,50 € (20,50 €), LEONCINI Šķiņķis Prosciutto Crudo di Parma, noturēts 18 mēneši, 1 kg 43,50 €, MARTINEZ SOMALO Vītināta desa Fuet Extra ar melnajām trifelēm, 100 g (25,-/kg) 2,50 €, MANCHEGO Siers no aitas piena Don Cayo, 1 kg, Spānija 24,00 € (29,75 €).

Visus gardumus meklē Stockmann Delikatess!