Siers un eksotiskie augļi

Siera nodaļa Stockmann Delikatess ir izpelnījusies mūsu klientu atzinību un mūsu plašais siera piedāvājums iedvesmo siera mīļotājus. Šajā pavasarī piedāvājam izbaudīt siera kombinēšanu ar eksotiskiem augļiem.

 

Pitaijai ir maiga, nedaudz saldena garša, un tekstūra kas līdzīga kivi. Meklējot pitaijas gardākās pārošanas idejas ar sieru, iesakām izvēlēties sierus, kas nedominēs pār šī augļa maigo garšu. Lūk daži sieri, kas saderēs ar pitaiju:

Svaigs kazas siers: Svaiga kazas siera krēmīgais un pikantais raksturs var papildināt pitaijas delikāto saldumu. Siera mīkstā tekstūra un nedaudz skāba garša nodrošina lielisku kontrastu ar augļiem. Atsvaidzinošai garšu kombinācijai uzlieciet kubiņu svaiga kazas siera uz pitaijas šķēles.

Brī: Brī ir krēmīgs siers ar maigu garšu. Tā bagātīgā un samtainā tekstūra labi saskan ar pitaijas smalko garšu un tekstūru. Izbaudiet brī šķēli ar pitaijas gabaliņu, lai izveidotu gardu uzkodu.

Mascarpone: Mascarpone ir krēmīgs itāļu siers ar smalku saldumu un gludu tekstūru. Tam ir maiga garša, kas nenomāks pitaiju. Uzklājiet nedaudz maskarpones uz pitaijas šķēles un baudiet.

Burrata: Burrata ir mīksts itāļu siers ar krēmīgu rikottas pildījumu. Tā maigā garša un krēmīgā tekstūra labi saskan ar marakujas augļu pikanto un tropisko garšu. Izbaudiet tējkaroti pasifloras augļu mīkstuma kopā ar burratas porciju, lai radītu izteiksmīgu un pikantu kontrastu.

Kumkvats ir mazi citrusaugļi ar nedaudz velkošu un pikantu garšu. Ja runa ir par kumkvata savienošanu ar sieru, iesakām izvēlēties sierus, kas papildinās to skābumu un citrusaugļu noti. Šeit ir dažas siera iespējas, kas  labi kombinējas ar kumkvatiem:

Fresh Chevre: Svaigs chevre jeb kazas siers lieliski sader ar kumkvatiem. Kazas siera krēmīgais un mazliet pikantais raksturs papildina augļu skābenumu. Uzklājiet svaigu chevre uz krekera vai bagetes šķēles un papildiniet to ar sagrieztiem kumkvatiem, lai iegūtu apburošu garšu kombināciju.

Krēmīgais brī: maigā un krēmīgā brī garša rada piemērotu fonu kumkvatu spilgtajām garšām. Brī siera maigā garša papildina augļa pikanto garšu. Mēģiniet pasniegt brī šķēles ar kumkvāta daiviņām vai pārsmērējiet kumkvāta marmelādi pāri brie, lai iegūtu garšīgu delikatešu pāri.

Asais Čedars: izturēta Čedara asums var nodrošināt jauku kontrastu ar kumkvata skābumu. Spēcīgā siera garša spēj konkurēt ar citrusaugļu notīm. Izbaudiet plānās Čedaras šķēles ar kumkvāta šķēlītēm vai izbaudiet atsveidzinošos siera un kumkvāta salātus ar rukolu. 

Svaiga rikota: Svaigai rikotai ir maiga un krēmīga tekstūra, kas var papildināt kumkvatu pikanto garšu. Tā maigā un nedaudz saldenā garša ļauj mirdzēt augļa spilgtumam. Uzklājiet svaigas rikotas kārtu uz crostini vai grauzdiņiem un pārkaisiet to ar sagrieztiem kumkvatiem, lai izveidotu vienkāršu, taču apetelīgu uzkodu.

Fizalis, pazīstams arī kā zelta oga, ir mazs auglis ar saldu un nedaudz skābenu garšu. Fizāļa savienošanai ar sieru iesakām izvēlēties sierus, kas papildinās tā unikālo garšu. Lūk daži ieteikumi:

Svaiga rikota: Svaigai rikotai ir maiga un krēmīga garša, kas var papildināt fizāļa smalko saldumu. Tā gludā un maigā tekstūra nodrošina gardu kontrastu ar augļiem. Uzklājiet nedaudz svaigas rikotas uz krekera vai bagetes šķēles un uzlieciet virsū uz pusēm pārgrieztu fizāli, lai iegūtu vieglu uzkodu.

Gouda: Gouda ir pusciets siers ar nedaudz riekstainu garšu ar karameļu noti. Tā maigā un krēmīgā garša labi saskan ar fizāļa augļu saldumu. Iesakām Gouda sagriezt plānās šķēlītēs un baudīt to kopā ar augļiem, lai izveidotu līdzsvarotu garšu sajaukumu.

Manchego: Manchego ir spāņu siers ar nedaudz riekstu garšu. Tā stingrā tekstūra un īpatnējā garša var papildināt fizāļa aromātiskās un saldās notis. Sagrieziet nedaudz Manchego siera un pasniedziet to kopā ar augļiem, lai izveidotu garšīgu kombināciju.

Camembert: Camembert ir mīksts un krēmīgs siers ar maigu garšu. Tā samtainā tekstūra labi saskan ar fizāļa sulīgajām un saldajām īpašībām. Izbaudiet Camembert gabaliņu rotātu ar fizāli.

 

Kad runa ir par mango savienošanu ar sieru, iesakam izvēlēties sierus, kas var papildināt tā tropisko saldumu un nodrošināt garšu līdzsvaru. Lūk, dažas siera kombinēšanas iespējas:

Brī: Brī bagātība un samtaina tekstūra labi saskan ar mango saldumu. Siera mīkstā un krēmīgā tektūra rada lielisku kombināciju ar sulīgajiem augļiem. Baudiet brī šķēli ar svaigu mango vai izveidojiet gardu brie un mango grilēta siera sviestmaizi.

Svaiga mocarella: Svaiga mocarella ir maigs un delikāts siers, kas izcels mango dinamisko garšu. Tā mīkstā un krēmīgā tekstūra nodrošina skaistu kontrastu ar augļiem. Savienojiet svaigas mocarellas šķēles ar gatavu mango, lai iegūtu atsvaidzinošu un vieglu kombināciju.

Gorgonzola: Gorgonzola ir ass un krēmīgs zilais siers, kas mango saldumam var pievienot nedaudz asu un pikantu elementu. Gorgonzolas drosmīgā garša lieliski papildina tropiskos augļus. Sasmalciniet gorgonzolu pār salātiem ar mango gabaliņiem vai pasniedziet to kopā ar mango šķēlītēm, lai iegūtu interesantu garšu sajaukumu.

 

 

President Brie siers (19,90/kg)

 

Goat Farm kazas siers ar pelējumu (26,00/kg)

 

Raeff van blesckens siers Gouda gold (31,00/kg)

 

Papillon siers Rokquefort (35,00/kg)

 

Kumkvats, Spānija (12,00/kg)

Fizāļi, Kolumbija (2,65/kg)

 

Pitaija, Brazīlija (5,95/1gb.)

 

Mango nogatavināts, Peru (2,95/1gb.)