4 porcijām
MĪKLAI
300 g miltu
100 g ūdens
1 ola
5 g sāls
PILDĪJUMAM
200 g samaltas vai smalki sagrieztas jēra gaļas, vēlams, ar vismaz 20% tauku sastāvu
1 liels sīpols
300 g skābā krējuma
30 g diļļu
30 g pētersīļu
1. Pagatavo mīklu. Visas mīklai paredzētās sastāvdaļas kārtīgi samaisa un ļauj mīklai atpūsties 30 minūtes.
2. Pa to laiku jēra gaļu ar sīpoliem viegli apcep uz pannas un atdzesē, pieliek sāli un piparus. Sagriež zaļumus un samaisa ar krējumu.
3. Mīklu izrullē, ar glāzi izspiež aplīšus, pa vidu mīklai liek gaļu, apsmērē maliņas ar ūdenī pamērcētu otiņu, pārloka mīklas aplīti uz pusēm, saspiež maliņas un uzloka uz augšu.
4. Uzvāra ūdeni, un šādus svaigus pelmeņus vāra 3–4 minūtes. Var arī saldēt, bet tad vārīšana ilgs aptuveni 7–9 minūtes.
5. Pasniedz ar zaļumu krējumu un pāris pilītēm rīsu etiķa.
GATAVO: RENĀRS PURMALIS
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS
STILS: DAGNIJA VAIVODE