Receptes

Galete ar bumbieriem, zilo sieru un valriekstiem

Sastāvdaļas mīklai: 
150 g kviešu miltu
Šķipsna sāls
120 g auksts sviests
2 ēdamkarotes skābā krējuma
2 ēdamkarotes auksta ūdens

Sastāvdaļas pildījumam: 
100 g DorBlue siers
200 g krēmsiers
2 bumbieri
100 g valriekstu pusītes 
Šķipsna sāls un malti pipari pēc garšas 
Svaigi rozmarīna zariņi
1 ola pārsmērēšanai

Bumbieri salikumā ar zilo sieru veido neatkārtojamu garšu salikumu, turklāt valrieksti piešķir interesantu tekstūru un dažiem pat atgādina gaļas klātbūtni, jo pildījumā tie paliek mīksti un sulīgi. Izmēģini šo recepti un pārsteidz gardēžus ar interesanto garšu salikumu!

  1. Vispirms pagatavo mīklu – bļodā sajauc miltus, sāli un pievieno sarīvētu vai mazos gabaliņos sagrieztu sviestu. Ar pirkstiem veido mīklas drupačas. Atsevišķā bļodiņā sakuļ olu ar krējumu un ūdeni, un pievieno miltu maisījumam, samīcot viendabīgas konsistences mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz stundu. 
  2. Gatavo pildījumu – sajauc krēmsieru, sadrupinātu zilo sieru, sakapātu rozmarīna zariņu. Visu rūpīgi ar dakšiņu saspaida viendabīgākā masā. Pievieno sāli, piparus un sakapātus valriekstus (dažus pietaupa dekorēšanai). 
  3. Bumbierus nomazgā un sagriež aptuveni 0,5 cm biezās šķēlēs. 
  4. Mīklu starp cepamā papīra loksnēm izrullē aptuveni 0,5 cm biezu, veidojot apaļu formu. Mīklu atstāj uz cepamā papīra loksnes.
  5. Mīklas vidū liek pildījumu un izkārto bumbieru šķēles. Tad atloka malas uz vidu un veido nelielas krokas. Mīklu apsmērē ar sakultu olu un apber ar atlikušajiem riekstiem.
  6. Cep 180 grādos 30-40 minūtes. Atdzesē un tad griež gabalos un pasniedz.