16 gabaliem
40 g sviesta
230 g maršmelovu
šķipsniņa sāls
1 tējkarote vaniļas pupiņu pastas
250 g uzpūsto rīsu šokolādes brokastu pārslu
200 g tumšās šokolādes
+ eļļa veidnes ieziešanai
+ sāls pārslas dekorēšanai
- Katliņā izkausē sviestu, pievieno maršmelovus un uz nelielas uguns maisot karsē, līdz izveidojusies viendabīga masa.
- Maršmelovu un sviesta masai pievieno sāli un vaniļas pupiņu pastu, tad iemaisa brokastu pārslas, kārtīgi samaisa un izlīdzina ar eļļu ieziestā 20×20 cm lielā cepamajā formā.
- Karsta ūdens tvaikos liek bļodiņu ar gabaliņos salauztu šokolādi, to izkausē un izlīdzina cepamās formas virspusē.
- Šokolādi pārkaisa ar sāls pārslām, tad trauku liek ledusskapī uz 1 stundu, līdz šokolāde pilnībā sacietējusi, tad ar asu nazi
Gatavo: Zane Ozoliņa
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Anda Upmale