Receptes

RĪSU KRAUKŠĶI AR ŠOKOLĀDI

16 gabaliem

40 g sviesta
230 g maršmelovu
šķipsniņa sāls
1 tējkarote vaniļas pupiņu pastas
250 g uzpūsto rīsu šokolādes brokastu pārslu
200 g tumšās šokolādes
+ eļļa veidnes ieziešanai
+ sāls pārslas dekorēšanai

  1. Katliņā izkausē sviestu, pievieno maršmelovus un uz nelielas uguns maisot karsē, līdz izveidojusies viendabīga masa.
  2. Maršmelovu un sviesta masai pievieno sāli un vaniļas pupiņu pastu, tad iemaisa brokastu pārslas, kārtīgi samaisa un izlīdzina ar eļļu ieziestā 20×20 cm lielā cepamajā formā.
  3. Karsta ūdens tvaikos liek bļodiņu ar gabaliņos salauztu šokolādi, to izkausē un izlīdzina cepamās formas virspusē.
  4. Šokolādi pārkaisa ar sāls pārslām, tad trauku liek ledusskapī uz 1 stundu, līdz šokolāde pilnībā sacietējusi, tad ar asu nazi

Gatavo: Zane Ozoliņa
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Anda Upmale