Receptes

Zivs tako ar zemenēm

Zivs tako ar zemenēm

4 cilvēkiem

ZIVIJ MĪKLĀ
400 g laša filejas
50 g kukurūzas cietes
50 g kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
150 ml medalus
½ tējkarotes citronpiparu
sauja sakapātu pētersīļu
šķipsniņa sāls
700 ml saulespuķu eļļas fritēšanai

MĒRCEI
50 g majonēzes
½ tējkarotes brūnā cukura
miziņas un sula no 1 laima

TAKO PILDĪJUMAM
4 tortiljas plāksnes
2 redīsi
1 avokado
sauja zemeņu
1 neliels gurķis
pāris gabaliņu marinētu halapenjo piparu

  1. Zivi apsāla un pagatavo mīklu, sajaucot kopā visas norādītās sastāvdaļas. Maisa, līdz izveidojas bieza, krēmīga, bet līstoša masa. Atstāj mīklu uz 10 minūtēm ledusskapī mazliet uzbriest.
  2. Nelielā katliņā uzkarsē eļļu. Zivi panē mīklas maisījumā un fritē aptuveni 3 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna. Noliek to uz salvetes, lai notecinātu lieko eļļu.
  3. Visus norādītos dārzeņus pildījumam sagriež plānās šķēlītēs.
  4. Pagatavo mērci, kopā sajaucot majonēzi, cukuru, laima miziņas un sulu.
  5. Tortiljas plāksnes ar šķērēm sagriež apmēram 20 cm/dm aplīšos un mazliet uzsilda krāsnī, uz grila vai pannas.
  6. Siltās tortiljas plāksnītēs pamīšus kārto visus dārzeņus, pāri liekot fritēto zivi, mērci un halapenjo piparus.

Sasprauž ar nelielu kociņu un pasniedz nekavējoties.