Zivs tako ar zemenēm
4 cilvēkiem
ZIVIJ MĪKLĀ
400 g laša filejas
50 g kukurūzas cietes
50 g kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
150 ml medalus
½ tējkarotes citronpiparu
sauja sakapātu pētersīļu
šķipsniņa sāls
700 ml saulespuķu eļļas fritēšanai
MĒRCEI
50 g majonēzes
½ tējkarotes brūnā cukura
miziņas un sula no 1 laima
TAKO PILDĪJUMAM
4 tortiljas plāksnes
2 redīsi
1 avokado
sauja zemeņu
1 neliels gurķis
pāris gabaliņu marinētu halapenjo piparu
- Zivi apsāla un pagatavo mīklu, sajaucot kopā visas norādītās sastāvdaļas. Maisa, līdz izveidojas bieza, krēmīga, bet līstoša masa. Atstāj mīklu uz 10 minūtēm ledusskapī mazliet uzbriest.
- Nelielā katliņā uzkarsē eļļu. Zivi panē mīklas maisījumā un fritē aptuveni 3 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna. Noliek to uz salvetes, lai notecinātu lieko eļļu.
- Visus norādītos dārzeņus pildījumam sagriež plānās šķēlītēs.
- Pagatavo mērci, kopā sajaucot majonēzi, cukuru, laima miziņas un sulu.
- Tortiljas plāksnes ar šķērēm sagriež apmēram 20 cm/dm aplīšos un mazliet uzsilda krāsnī, uz grila vai pannas.
- Siltās tortiljas plāksnītēs pamīšus kārto visus dārzeņus, pāri liekot fritēto zivi, mērci un halapenjo piparus.
Sasprauž ar nelielu kociņu un pasniedz nekavējoties.